Nova strešna kritina je pripomogla k estetskemu izgledu hiše

Že kar nekaj časa smo sedaj doma razmišljali o temu, da bo počasi že pravi čas za to, da zamenjamo našo strešno kritino. To pa zato, ker smo imeli do sedaj na strehi opečno strešno kritino. Tako pa je bila sprva ta strešna kritina že kar stara, ter je tako to že pomenilo, da bi se lahko kje naredila kakšna razpoka kar pa bi nam lahko povzročilo kar nekaj materialne in finančne škode, saj bi lahko začela uhajati voda v naš dom. Nato pa nam tudi ni bil všeč izgled takšne strešne kritine, saj se nam je zdel staromoden.

No tako pa smo sedaj začeli malo razmišljati, za kakšno novo strešno kritino bi se odločili, saj smo vedeli, da če jo bomo zamenjali, oziroma obnovili, nam opečna strešna kritina ne bi zadostovala, oziroma nam ta izgled ni všeč.

Nova strešna kritina je pripomogla k estetskemu izgledu hiše

Zato pa smo začeli iskati kakšne bolj moderne opcije. Tukaj pa so nam bile ravne betonske strešne kritine zelo všeč, vendar pa je bila težava v temu, da bi morali tukaj nekoliko spremeniti infrastrukturo naše hiše, kar pa bi zahtevalo nekaj nadaljnjih stroškov. 

Nato pa nam je pozornost vzela kovinska oziroma pločevinasta strešna kritina. Ta pa je bila veliko bolj moderna od te, ki smo jo imeli sedaj, ter je bila tudi zelo praktična. To pa zato, ker je takšna strešna kritina sprva zelo enostavna za postavitev in nam zato ne bi vzela veliko dela. Po drugi strani, pa bi bila ta kritina tudi zelo trpežna, saj je odporna na marsikatere vremenske razmere, kljub temu, da je zelo preprosta in pa lahka. 

No tako pa smo se nato res odločili za to opcijo, ter smo kupili ves potreben material in se lotili dela, katero pa nam ni vzelo zelo veliko časa, saj je bilo zelo enostavno. Na koncu pa smo bili zelo zadovoljni.